MATEMATICKÁ PROSTŘEDÍ V METODĚ HEJNÉHO

krokování, schody - 1. ročník

Hodinová dotace: 4 x 45min

seznam účastníků

Přihlásit se na kurz

DATUM A MÍSTO

30. 3. 2016, 14:00 - 17:15
FZŠ Táborská, Táborská 45, Praha 4
další termíny

LEKTOŘI

Mgr. Valerie Fukárková
Mgr. Iva Kolandová

CENA PRO JEDNOTLIVCE

800 Kč (vč. 0 % DPH)

Na tento seminář se již není možné přihlásit (přihlašování ukončeno)
Storno podmínky

AKREDITACE

Seminář je akreditován MŠMT ČR v systému DVPP v rámci programu "Matematická prostředí v metodě Hejného " pod č.j.:
MSMT- 1863/2014-73


5. seminář z desetidílného cyklu navazujících seminářů - 5/10

Seminář (i celý cyklus) je určen pro učitele, kteří budou pravděpodobně v příštím školním roce vyučovat v 1. ročníku Hejného metodou, ještě v 1. ročníku neučili, ale metoda je zajímá a chtějí ji využívat. Seminář je vhodný také pro budoucí učitele 2. ročníku, kteří budou přebírat děti po výuce Hejného metodou od jiného učitele. Vítáni jsou i další zájemci o seznámení se a prohloubení znalostí o Hejného metodě z řad pedagogů i ne-pedagogů.

Seminář bude členěn do čtyř oblastí:  

A. Aktivní seznámení účastníků s prostředím Krokování a schody, a to způsobem, který učitel může aplikovat ve své třídě. Organizace práce kolektivu účastníků semináře bude do jisté míry kopírovat organizaci práce v první třídě.

B. Účastníci se seznámí s možnostmi rozvoje a budování pojmu čísla jako prostředku  k modelování reálných situací, množství je prostřednictvím úloh z tohoto prostředí vnímáno jako pomíjivá situace, dochází k synchronizaci vizuální, akustické i kinestetické funkce čísla. Účastníci se seznámí s možnostmi, jak vhodně zaměstnat všechny děti ve třídě individuálně zvolenými úlohami zohledňujícími zvláštnosti psychického i fyzického vývoje dětí mladšího školního věku. Tvorba skupin a organizace skupinové práce ve výuce matematiky je dovedností, kterou si účastníci budou moci vyzkoušet pro řešení úloh z prostředí krokování a schody.

C. Podrobně budou ilustrovány všechny typy úloh prostředí krokování a schody vhodných pro výuku v prvním ročníku, včetně gradace pro všechny skupiny dětí se zohledněním jejich aktuálního stupně vývoje. Různé žákovské postupy při řešení úloh z prostředí krokování a schody.

D. Účastníkům bude promítnuto video z výuky v 1. ročníku.

V průběhu celého semináře bude dán prostor pro konkrétní dotazy a návrhy z řad účastníků, kteří do jisté míry mohou ovlivnit obsah semináře.

6. seminář z cyklu na Táborské 6/10 se koná 13. 4. 2016: Matematická prostředí v metodě Hejného: slovní úlohy a gradované úlohy, hodnocení a klasifikace.

Přečíst celou anotaci akreditovaného semináře

Cena se skládá z:

Ubytování: nezajišťujeme
Storno podmínky naleznete zde

Chcete uspořádat tento seminář u vás ve škole?

Cena: 8000 Kč za seminář do 10 účastníků. Každý další 400 Kč. Platba fakturou po uskutečnění semináře.

Máte-li zájem o realizaci tohoto semináře na vaší škole, vyplňte prosím poptávkový formulář.