LETNÍ ŠKOLA S METODOU HEJNÉHO V PŘEDMATEMATICKÉ VÝCHOVĚ

Hodinová dotace: 21 x 45min

seznam účastníků

Přihlásit se na kurz

DATUM A MÍSTO

11. 8. 2015, 13:30 - 14:00
Hotel Permonik, Vranča 311, Nový Hrozenkov
další termíny

LEKTOŘI

Mgr. Ing. Tatiana Mutinová
Mgr. Ludmila Šimšíková
Mgr. Eva Šubrtová
PhDr. Jana Slezáková Ph.D.

CENA PRO JEDNOTLIVCE

4 900 Kč (vč. 0 % DPH)

Na tento seminář se již není možné přihlásit (přihlašování ukončeno)
Storno podmínky

AKREDITACE

Seminář je akreditován MŠMT ČR v systému DVPP v rámci programu "Letní škola s metodou Hejného v předmatematické výchově " pod č.j.:
MSMT- 10569/2014-1-268


Intenzívní kurz je určen pro učitele mateřských škol a prvních tříd zkladní školy, kteří se chtějí seznámit s metodou matematického vzdělávání podle prof. M. Hejného a její využitelnosti v předmatematické výchově.

Semináře a z velké části pracovní dílny i plenární přednášky budou zaměřeny na následující myšlenky: Východiska Hejného metody, zásady účinné výuky, sémantická matematická prostředí, rozvoj tvořivosti a intelektu dítěte, otevírání světa čísel a percepce málopočetných množin, otevírání světa geometrie prostřednictvím manipulativních aktivit, změna role učitele, pedagogická diagnostika, učebnice pro 1. ročník ZŠ – na co se v matematice mohou děti vstupující do 1. ročníku těšit, dále smysluplné pomůcky, hry, aktivity vhodné pro předmatematickou výchovu. Pozornost bude také věnována analýzám videozáznamů aktivit v oblasti předmatematické výchovy a v 1. ročníku ZŠ.

V průběhu řady diskusí budou mít účastníci možnost získat odpovědi na otázky, které je v souvislosti se zavedením netradičního pojetí matematiky trápí. Vše bude ilustrováno na konkrétních příkladech. 

Program letní školy

Přečíst celou anotaci akreditovaného semináře

Cena se skládá z:

Ubytování: nezajišťujeme
Storno podmínky naleznete zde