ŠKOLA HEJNÉHO METODY NA 1. STUPNI ZŠ I

1. stupeň ZŠ - začátečníci

Hodinová dotace: 32 x 45 min.

seznam účastníků

Přihlásit se na kurz

DATUM A MÍSTO

10. 7. 2017, 09:00 - 14:00
Konferenční hotel Luna, Kouty 77, Ledeč nad Sázavou
další termíny

LEKTOŘI

PhDr. Sandra Simerská (Holáková)
Mgr. Hedvika Šebková
Viera Harmincová (SK)
Miroslava Konrádová (SK)

CENA PRO JEDNOTLIVCE

8 100 Kč (vč. 0 % DPH)

Na tento seminář se již není možné přihlásit (přihlašování ukončeno)
Storno podmínky

AKREDITACE

Seminář je akreditován MŠMT ČR v systému DVPP v rámci programu "Škola Hejného metody na 1. stupni ZŠ I" pod č.j.:
MSMT- 34401/2019-2-1021


Odborní garanti: Mgr. Martina Hálová a RNDr. Dagmar Môťovská

Program pro začátečníky bude sestaven s cílem objevit a zažít na vlastní kůži principy Hejného metody. Na konkrétních úlohách si ukážeme, jak funguje poznávací proces. V duchu Hejného principů budou představena základní matematická prostředí a to tak, aby bylo možno nahlédnout do jejich matematického potenciálu. Budeme objevovat, jaká úskalí se mohou vyskytnout a jak nastavovat obtížnost úloh pro různě zdatné žáky. 

Předpokládáme, že učitel, který se zapíše do programu pro začátečníky, nemá dosud žádné nebo jen krátké zkušenosti s výukou v duchu Hejného metody (maximálně absolvoval jednotlivé semináře). Po absolvování programu bude účastník vybaven tak, že se nebude muset obávat začít učit podle Hejného metody.

 Hlavním cílem matematických dílen pro skupinu začátečníků je připravit učitele, který chce v příštím školním roce začít vyučovat Hejného metodou v 1. nebo v 2. ročníku (případně ve 3.) základní školy na práci. V každé dílně se dozví, jak je možné zavádět jednotlivá prostředí, co tomu předchází, jaké typy úloh se v daném prostředí vyskytují v prvních dvou letech výuky a nastínit, jak se dané prostředí vyvíjí v dalších letech školního vzdělávání. Tímto způsobem budou připravené dílny ke všem hlavním prostředím z prvních dvou let, jak aritmetickým, tak geometrickým.

Součástí programu budou tyto Matematická prostředí:

Krokování + Schody I., Autobus, Děda Lesoň, Pavučiny I., Hadi, Dřívka, Krychlové stavby I., Skládaní papíru, Sčítací trojúhelníky, Sousedé

 V nabídce pro sestavení programu budou kromě základních prostředí ještě některá z pedagogicko-didaktických témat (Základní principy metody a poznávacího procesu, Jak uchopit hodinu, Rozbor videa, Jak s rodiči, Hodnocení a gradované testy) a taky dílny specializované na jednotlivé ročníky prvního stupně základní školy. 

Detailní program

Přečíst celou anotaci akreditovaného semináře

Cena se skládá z:

Ubytování: nezajišťujeme
Storno podmínky naleznete zde

Tento druh semináře nenabízíme na školách.